O A Estrada Futsal cae ante o Pazos de Borbén nas semifinais de copa
Na final do torneo xogado no Coto Ferreiro agarda o Coruxo, que gañou ao Ourense

Copa RFGF

Imaxe do partido que enfrontou onte ao A Estrada Futsla e ao Pazos de Borbén. // Bernabé/Cris M.V.

O pavillón Coto Ferreiro vestiuse onte de gala para acoller as semifinais da Copa RFGF de Terceira División, un duelo a catro bandas que se decidirá hoxe no mesmo escenario coa disputa da final. A tarde empezou con sorpresa, xa que o Talleres ABC Coruxo derrotou por 1-2 ao Sala Ourense, campión de liga. O prato forte para os afeccionados chegou xusto despois, co partido que enfrontou ao Inversia A Estrada Futsal contra o Pazos de Borbén, un duelo que terminou caendo ao lado dos visitantes por 1-3. Coruxo e Pazos de Borbén xogaranse deste xeito o título nun encontro que arrincará ás 12.00 horas.

O choque disputado polos estradenses na tarde de onte estivo marcado pola igualdade, algo habitual nos partidos entre ambos equipos. Trala sorpresa da eliminación do Sala Ourense, o A Estrada Futsal medíase a un rival ao que esta tempada lograra superar na clasificación, pero co que sempre mantén duelos tan bonitos como tensos. Nesta ocasión non foi diferente e todo se decidiu a favor dos visitantes cun terceiro tanto a falta de vinte segundos.

Os de Marcos Sesar saíron á pista coa intención de minimizar erros ante un rival que sabe aproveitalos. Malia esa cautela topáronse axiña cun tanto en contra por culpa dun fallo defensivo. A partir de aí, buscaron a igualada, aínda que tiveron diante a un rival moi ordenado que deu poucas concesións defensivas.

Na segunda parte con todo, o partido deu un envorco grazas ao tanto de Moro. Co choque empatado, os estradenses viviron os seus mellores momentos, con varias ocasións claras ás que respondeu con acerto o meta visitante. Cando mellor estaban, chegou o segundo tanto do Pazos de Borbén nun rexeite. Ese tanto levou ao equipo de Marcos Sesar ao momento que quería evitar, ante un rival que se move ben nesas situacións e cun equipo canso pola obrigadas acumulación de minutos polas baixas. Os locais morreron atacando, incluído o porteiro dianteiro no tramo final. Un balón perdido nos últimos segundos permitiu ao Pazos de Borbén colocar o 1-3 co que terminou o choque.

Tralo partido, Sesar cualificou ao equipo rival como xusto vencedor do duelo e lamentou o cansazo que lles impediu dar un último ataque de rabia a polo empate.

(Faro de Vigo, 03/06/2018).

A Estrada Futsal, fóra da final tras caer ante o Pazos de Borbén

O 1-3 definitivo apea aos locais da Copa de Terceira División

Botel.Copa

A Estrada Futsal afrontaba onte un partido con especial ilusión, unha semifinal ante o Pazos de Borbén como último escollo para disputar esta mañá ao mediodía a final da Copa de Terceira División de fútbol sala. Boa entrada no Coto Ferreiro para seguir as evolucións dos locais, que alcanzaron a segunda praza na competición ligueira e aspiraban ao título copeiro.

Pero no terreo de xogo, a sorte non sorriu. O técnico local, Marcos Sesar, suscitara un encontro buscando ser máis prácticos do habitual. Pero A Estrada Futsal chegaba moi xusto de efectivos e no aspecto físico, e ao cabo pasou factura, ante un Pazos de Borbén que tampouco chegaba no seu mellor momento. Os visitantes adiantáronse aos poucos minutos do inicio, e o A Estrada Futsal foi a remolque todo a primeira parte, que concluíu con ese 0-1. Ao pouco da reanudación chegou o tanto do empate, obra de Moro, e os de Marcos Sesar tiveron os seus mellores minutos.

Unha presión ante a meta do Pazos de Borbén, con dous ou tres man a man que con todo non lograron entrar. Nunha das poucas ocasións, o Pazos de Borbén fixo o 1-2 que desbaratou o encontro. A Estrada Futsal lanzouse á desesperada para intentar igualar o encontro, sacando ao porteiro dianteiro. A medio minuto do final, unha contra propiciou o 1-3 definitivo marcado a porta baleira, un resultado demasiado abultado para un encontro máis igualado que o reflectido no electrónico: «Foi unha pena, era un torneo na casa que podiamos gañar, aquí na Estrada», indicaba Sesar. Xogaron polos locais de inicio Sergio, Moro, Martín, Ulla e Boti, con substitucións logo de Toño, Quinso, Tojo e Rafa. Foron convocados tamén xunto a César os xuvenís Manu e Adrián Cao.

Na mesma liña pronunciábase o presidente do club, José Manuel Reboredo: «Un ano máis quedamos ás portas dun éxito deportivo como o título de copa, despois de ser segundos na liga». A final dispútase hoxe ás 12 horas entre Pazos de Borbén e Talleres ABC Vigo, que se impuxo ao Sala Ourense por 1-2.