O Sala Ourense conquista a perfección

Os ourensáns coroan o seu dominio absoluto na liga co ascenso a Segunda B e o título na Estrada

sala ourense

Os compoñentes do Sala Ourense celebran o ascenso, onte, sobre a pista do Coto Ferreiro. // Fotos: Bernabé/Cris M.V.

A tempada soñada polo Sala Ourense fíxose realidade onte na Estrada, onde conseguiu o título ligueiro e o ascenso a Segunda B dunha tacada como colofón ao seu exercicio de autoridade de principio a fin no campionato. Había moito en xogo e palpouse desde o comezo. Os locais apuraban as súas últimas opcións de dar caza ao líder e os ourensáns acudían ao sempre complicado Coto Ferreiro coa intención de cantar o alirón por todo o grande, na cancha do seu máximo rival.

O Sala Ourense non cambiou o seu estilo de xogo e apertou e esixiu ao seu rival na saída de balón. A primeira ocasión foi para Tizón no minuto inicial. A partir de aí, un primeiro acto moi disputado e no que as ocasións e a posesión se repartiron. O A Estrada Futsal deu primeiro no minuto 6 tras unha falta moi discutida. David Bermejo empataría desde os dez metros na recta final do primeiro tempo. No segundo, no minuto 25 quédanse tres contra tres polas expulsións de Rafa e Tizón. Nesa situación, Allariz tivo unha moi clara tras boa acción individual que Sergio desvío a córner. Guede desbaratou un un para un, polo que non houbo goles e recuperáronse os cinco de pista. Álvaro tivo o 1-2 pero de novo Sergio evitouno.

Despois Martín tirou ao pau minuto 29. Os últimos dez minutos foron de infarto. Edu, para os locais no minuto 33, atópase con Guede e Bermejo, nunha transición, tira á cruceta. Xa no 35, Rivero dispara desde a esquina e Sergio envía a córner. Faltando dous minutos, A Estrada optou polo xogo de cinco e os ourensáns defendéronse ben das envestidas. O seu adestrador, Kike García, faltando un minuto 13 segundos pediu tempo morto e Raúl Rivero sentenciaba de campo a campo e daba co seu gol o título e o ascenso para xúbilo dos xogadores e os afeccionados do Sala Ourense desprazados á Estrada.

(Faro de Vigo, 06/05/2018).

O Sala Ourense vence na Estrada e proclámase campión

O Sala Ourense proclamouse onte campión da Terceira División logo de vencer por 1-2 ao A Estrada Futsal no Coto Ferreiro. Foi un partido de poder a poder e marcado pola tensión. Terminouse decidindo cun tanto dos visitantes aos que lles valía o empate a falta de 35 segundos. Houbo tamén varios expulsados, destacando a agresión que sufriu Kinso que terminou en Urxencias cunha ferida na boca.

O Sala Ourense chama ao ascensor

O equipo de Kike García subirá a Segunda B si puntúa esta tarde na Estrada

sala ourense 1Corpo técnico e plantilla do equipo do Sala Ourense, nos Remedios. // Iñaki Osorio

O Sala Ourense afronta esta tarde o partido que marca o seu detino tras unha tempada na que dominou con gran autoridade o campionato da Terceira División. O conxunto adestrado por Kike García enfróntase ás 19.00 horas no Pavillón Municipal Manuel Coto Ferreiro da Estrada ao segundo clasificado, contra o que necesita sumar un punto para certificar, con tres xornadas de antelación, tanto o título de liga como o ascenso a Segunda División B.

O Sala Ourense chega a esta cita con 69 puntos no seu casilleiro, oito máis que o Inversia A Estrada Futsal, un segundo clasificado particularmente poderoso en casa, onde acumula 12 vitorias, un empate (ante o 5 Coruña) e non coñece a derrota. Pero os de Kike García demostraron ao longo da competición ser o mellor equipo, concedendo só dúas derrotas en 27 xornadas, e encaixando 62 tantos polos 118 a favor.

Esta tarde queren sumar os tres puntos para cantar o alirón ao grande. En caso de non conseguilo, aínda lle quedaría unha oportunidade o próximo fin de semana na cancha central dos Remedios, ante o Talleres ABC IES Coruxo, e outra no asalto ligueiro final na pista da Pontenova para conseguir o seu obxectivo.

Para o conxunto estradense, o partido de hoxe ten un sabor amargo ao participar só como invitados á posible festa do líder desde a segunda posición. Matemáticamente aínda teñen opcións de alcanzalos, pero é unha posibilidade moi remota con oito puntos de diferenza con nove por poñerse en xogo.

O técnico do Inversia A Estrada Futsal, Marcos Sesar, recoñeceu ademais que o seu equipo desconectouse totalmente da competición tras verse fóra da pelexa polo título. "Adestramos só un día dos últimos quince. É un partido condicionado por completo no que teremos moi difícil lograr a vitoria", afirmou.